Dag na aanstelling van Ciman stapte Henry op in Montreal: Ik was ontgoocheld

Dag na aanstelling van Ciman stapte Henry op in Montreal: "Ik was ontgoocheld"

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 13:33za 27-02-2021 om 13:33

Laurent Ciman heeft zijn carrière een nieuwe wending gegeven. De gewezen Rode Duivel besloot zijn schoenen definitief aan de haak te hangen en koos voor een baan als assistent bij Montreal Impact, als rechterhand van Thierry Henry ... Dacht hij toch. Een dag na zijn benoeming pakte het Franse icoon namelijk zijn biezen. Dat nieuws moest Ciman even verwerken.

"Een donderslag bij heldere hemel voor mij", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van een zuchtende Ciman. "Ik was ontgoocheld toen ik het vernam, want van Thierry Henry had ik zeer veel kunnen leren. Maar ik ben de eerste om de beslissing van Thierry Henry te begrijpen, aangezien hij met zijn vertrek uit Toronto precies hetzelfde doet als ikzelf met mijn terugkeer hierheen."

Zelf kreeg Ciman geen nieuw contract meer voorgeschoteld als speler. "En dus besliste ik van het ene moment op het andere om een punt te zetten achter mijn carrière als voetballer", vertelt de verdediger. "Deze trein wilde ik niet laten voorbijrijden. Na een aantal gesprekken met Thierry en Olivier (Renard, de sportief directeur in Montreal, nvdr.) kon ik zonder veel problemen de knop omdraaien. Ik ben klaar om een nieuwe richting in te slaan."

"De overgang van speler naar assistent-coach is voor mij al bijzonder groot", weerlegt Ciman de vraag waarom hij het niet ergens als T1 probeert. "Ik heb destijds als Rode Duivel de kans gehad mijn theoretische trainersdiploma’s UEFA en UEFA B te halen, maar het prakijkluik moet daar nog bij komen. In de eerste plaats wil ik nu mijn ervaring ter beschikking stellen van de club en van de jonge spelers, maar zelf wil ik me ondertussen ook verder ontwikkelen. En dat kan niet door van meetaf aan als T1 te starten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zie jij in Ciman een toekomstige hoofdcoach?

Ja
69%
Nee
31%
(35 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws