Boskamp over Anderlecht: “Blijkbaar is winnen niet meer belangrijk”

Boskamp over Anderlecht: “Blijkbaar is winnen niet meer belangrijk”

27-02-2021 12:20 Laatste update: 12:31
3

Zondagmiddag staat de topper Standard - Anderlecht op het programma. In Het Belang van Limburg sprak analist Jan Boskamp over de wedstrijd, en over het algemene niveau van de competitie.

De laatste twee wedstrijden van Anderlecht waren grijs en sober. De ideale mogelijkheid voor Kompany om die trend te keren in Standard. Dat weet ook Boskamp: “Voor Kompany is het wel een belangrijke wedstrijd, hé.”

Boskamp stelt vast dat de ‘zin’ weg is bij Anderlecht. “Vroeger was winnen het belangrijkste bij Anderlecht. Blijkbaar is dat niet meer zo. Bij Standard begint het gezeik langzaamaan ook weer”, stelt Boskamp.

De competitie staat dit jaar op zijn kop. De tiende kan nog deelnemen aan Play-Off 1, de analist wijt dit aan daling van voetbalniveau. "Er zijn nog tien ploegen die meedoen voor play-off 1. KV Mechelen, Zulte Waregem en Oostende doen op dit moment niet onder voor Standard en Anderlecht”, zegt de Nederlander, “Is dat omdat het algemene niveau van onze competitie er beter op is geworden of minder? Nou, ik denk het tweede.”