Uitgelezen kans om Dessers (KRC Genk) te laten starten tegen KV Mechelen

"Uitgelezen kans om Dessers (KRC Genk) te laten starten tegen KV Mechelen"

27-02-2021 12:00 Laatste update: 12:26
2

Vrijdagavond won KRC Genk van Charleroi. Topschutter Onuachu scoorde, maar speelde verre van een goede wedstrijd. Donderdag lijkt een ideale mogelijkheid om Dessers te laten starten in de beker.

Zoals eerder in de VP-Analyse te lezen was speelde Onuachu ondermaats. Hij was verdedigend beter dan aanvallend, iets wat een negatieve connotatie heeft bij de topschutter van de Pro League. Onuachu kon met statisch voetbal de Charleroi-defensie nooit in verlegenheid brengen. Hij zette de strafschop - met het nodige geluk - wel om, maar daar bleef het bij.

De Nigeriaan werd door zijn mede-international rond de 80ste minuut vervangen. Die gaf een gretige indruk, en deed een goede loopbeweging die de 1-2 van Thorstvedt inluidde. Zijn wedstrijd eindigde wel op een valse noot, door de onfortuinlijke misser. Geen vertrouwen? Of gewoon te weinig kwaliteit?

Het is een feit dat Dessers nog niet de kansen kreeg die hij zou moeten verdienen als miljoenenspits. Logisch wel, je speelt met iemand die 24 doelpunten achter zijn naam heeft staan. Toch lijkt donderdag het ideale moment gekomen te zijn voor Cyriel Dessers. De wedstrijden stapelden zich op en rust voor Onuachu is welgekomen.

Een basisplaats voor Dessers zou niet alleen zijn vertrouwen een boost geven, maar ook zijn wedstrijdritme. De tweede spits van KRC Genk heeft nood aan een wedstrijdgevoel, dan zou hij misschien wel bovenstaande kans afwerken.

Dessers, een spits zonder vertrouwen of een miskoop? De ideale mogelijkheid om zich te bewijzen reikt zich donderdag aan in de beker tegen KV Mechelen.