Vandenhaute (RSCA) wilde KAA Gent overnemen: Dat was niet aan de orde

Vandenhaute (RSCA) wilde KAA Gent overnemen: "Dat was niet aan de orde"

27-02-2021 10:45
7

KAA Gent staat binnenkort voor een machtswissel, dat is althans de bedoeling. Michel Louwagie wil in 2022 afscheid nemen, terwijl voorzitter Ivan De Witte eveneens begint uit te kijken naar een geschikte vervanger. Al is de Gent-preses geen fan van een buitenlandse overnemer.

"Er zal altijd wel interesse zijn voor een club als de onze. Dat gebeurt altijd via tussenpersonen. Maar ik heb dat meteen opzij gezet. Het is niet aan de orde. Ik heb deze club, samen met Michel Louwagie, in twintig jaar een mooi parcours laten afleggen. Ik wil dat de toekomst en continuïteit verzekerd zijn", aldus De Witte in Het Nieuwsblad.

Het ziet er dus naar uit dat Gent het in eigen land zal zoeken. "Het zou anders spijtig zijn dat je daar twintig jaar van je leven aan hebt gegeven. Daarom heb ik zes jaar geleden ook mijn bedrijf Hudson teruggekocht. Ik vond dat de Amerikaanse aandeelhouders een richting uit gingen die ik niet langer vond passen bij het bedrijf."

Enkele jaren geleden toonde niemand minder dan Wouter Vandenhaute – nu voorzitter van RSC Anderlecht – interesse om Gent over te nemen. "Wouter heeft met ons gesproken, wij hebben niet met Wouter gesproken. Hij toonde interesse, maar het was niet aan de orde", aldus De Witte, die nu wel uitkijkt naar kandidaat-overnemers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie