De Witte (KAA Gent) verdedigt Bayat: Je hebt competente tussenpersonen nodig

De Witte (KAA Gent) verdedigt Bayat: "Je hebt competente tussenpersonen nodig"

27-02-2021 09:15
5

KAA Gent zag afgelopen zomer Jonathan David voor ruim dertig miljoen euro naar Lille OSC vertrekken. Bij het afhandelen van de transfer werd Mogi Bayat om hulp gevraagd, al is daar – ondanks de onthullingen in verband Football Leaks – niks mis mee.

"Ik heb die onderhandelingen gevoerd, dat weet je? Toch had hij daar zijn nut. Op een bepaald moment liepen die heel gespannen. Hij heeft de voorzitter van Lille, inmiddels alweer weg, alleen genomen en die situatie ontzenuwd", vertelt Gent-voorzitter Ivan De Witte in Het Nieuwsblad over de rol van de spelersmakelaar.

En zo kreeg Bayat dus ook een commissie op de transfer van David. "Hij heeft toch zijn rol gespeeld, ja. Ik heb dat Football Leaks-dossier ook gelezen. Je kan daar vragen bij stellen, maar hij heeft geen beroepsverbod. En hij kent zijn vak. Competente tussenpersonen heb je gewoon nodig. Mogi heeft ons al vaak geholpen. Weinig met inkomende transfers, maar wel met het beheersen van de loonlast door oplossingen te vinden voor spelers die hier minder aan bod komen", aldus de Gent-preses.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie