VP-Analyse: Ondermaatse Onuachu, vallen en opstaan en PO1-stress in Charleroi

VP-Analyse: Ondermaatse Onuachu, vallen en opstaan en PO1-stress in Charleroi

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 22:55vr 26-02-2021 om 22:55

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 23:03vr 26-02-2021 om 23:03

KRC Genk ging vrijdagavond winnen op het veld van rechtstreekse concurrent Charleroi. Met vallen en opstaan pakt het zo 3 gouden punten. VoetbalPrimeur.be analyseert de wedstrijd.

(Top)schutter Onuachu
Onuachu speelt de laatste partijen belabberd. Ook vrijdagavond was dat niet anders. De topschutter speelde niet zoals een topschutter hoort te spelen. Ondanks zijn (nipte) strafschopdoelpunt was het een wedstrijd om niet over naar huis te schrijven. 

Cyriel Dessers kreeg tien minuten van Van den Brom. Hij gaf een gretigere indruk en kon bijna de 1-3 maken. Misschien is het een optie om donderdag tegen KV Mechelen hem in de basis te zetten.

Met vallen en opstaan
KRC Genk gaf Charleroi geen ademruimte in de eerste helft. De tweede helft was een ander paar mouwen. De zebra’s onderdrukten Genk een hele tijd na het doelpunt. KRC Genk herstelde zich wel en kon zo de winning goal maken.

Charleroi heeft er een goede tweede helft op zitten. Ze gingen op zoek naar de 2-1, die niet echt onverdiend zou zijn. De zebra’s verliezen weer thuis, al had dat afgaand op de tweede helft niet gemoeten.

Allen voor Van den Brom
Het leek wel of de job van de coach op het spel stond. Met grinta en gretigheid stond KRC Genk op het veld, heel de wedstrijd. Ze leverden strijd zoals we dit seizoen nog niet veel gezien hebben.  De Colombiaanse verdedigers lieten ook weer een goede indruk na, na weken van slordigheden. 

Donderdag moet KRC Genk haar vorm bewijzen in de beker tegen KV Mechelen

Play-Off 1?
KRC Genk loopt nu zeven punten uit op Charleroi, en zet de concurrentie onder druk. Ook komen ze op twee punten van Antwerp. Door het weekend heen zal blijken hoe ver KRC Genk is uitgelopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws