KRC Genk herleeft en pakt gouden driepunter in bij concurrent Charleroi

26-02-2021 22:33 Laatste update: 22:38
17

KRC Genk heeft drie gouden punten op zak vanuit Charleroi. Het won bij de zebra's met 1-2. Thorstvedt maakte in de slotfase de winning goal. KRC Genk doet een gouden zaak met het oog op Play-Off 1.

KRC Genk begon scherp aan de eerste helft. Onuachu mistte al rap twee open kansen. Charleroi wist van geen hout pijlen te maken en dat was goed te zien in het spelbeeld. Na een kwartier ging Ito tegen de grond, strafschop. Onuachu zette deze met hulp van Descamps net om. 0-1.

Na het openingsdoelpunt kon Charleroi snel dreigen. Kayembe trapte onbedoeld op de paal. Nadien was het overleven voor de zebra’s. KRC Genk had de wedstrijd in handen en gaf zo goed als niets weg. Open kansen creëerden ze vooralsnog niet meer, wel straalde ze grinta en rust uit.

Charleroi kwam beter uit de kleedkamers. Munoz kon eerst wel rakelings naast koppen, maar na tien minuten in de tweede helft was het prijs voor de zebra’s. Rezaei stuitte eerst op Vandevoordt, maar Gholizadeh kon in de rebound afmaken. 1-1.

Charleroi zette door, maar het was Ito die eerst gevaar creëerde. Descamps redde goed een gemaakte goal. Nadien zocht zwart-wit naar een doelpunt. Teodorczyk kon bijna scoren en ook Gholizadeh was er dicht bij.

Het doelpunt viel dan toch aan de overkant. Arteaga kon vrij voorzetten, Thorstvedt kopte makkelijk binnen. 1-2. Dessers kon er nog moederziel alleen de 1-3 van maken, maar vergat te schieten.