Club NXT kan opnieuw niet winnen in 1B, RWDM wint na goede tweede helft

26-02-2021 22:00

In 1B werd de 21e speeldag op gang getrapt door Club NXT en RWDM Brussels FC. De bezoekers stonden op de zesde plaats en konden mits winst over Deinze springen. Club NXT speelde een sterke eerste helft maar ging in de tweede helft onderuit en verloor met 1-3.

Club NXT blijft met één enkele overwinning achter in 1B. Tegen RWDM leken de jonge spelers van Club NXT halfweg nochtans op weg naar een tweede succes. Een kopbal van Aelterman was eerst nog op de bal gebotst, maar had genoeg effect om daarna in doel te caprioleren. De openingstreffer leverde meteen ook de ruststand op. Maar na de pauze stelde RWDM snel orde op zaken. Claes kon volledig vrijstaand een vrije trap in doel koppen, Rocha zag niet veel later een afgeweken schot voorbij doelman Lammens vliegen. Club NXT zocht wel nog de gelijkmaker, maar de beste kansen bleven voor de bezoekers. Claes liet een kwartier voor tijd de 1-3 niet meer liggen, toen een gekraakt schot de ideale steekbal bleek.

RWDM wipt weer over Deinze naar de 5e plek, Club NXT blijft met 1 overwinning en 4 puntendelingen onderaan bengelen.