Koeman gaat cruciaal tweeluik én verkiezingen tegemoet: 'Loop al lang genoeg mee'

Koeman gaat cruciaal tweeluik én verkiezingen tegemoet: 'Loop al lang genoeg mee'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 19:00vr 26-02-2021 om 19:00

Ronald Koeman gaat cruciale weken tegemoet met FC Barcelona, zowel binnen als buiten het veld: Barça strijdt in een tweeluik met Sevilla voor zijn laatste kansen op een hoofdprijs én krijgt binnenkort een nieuwe clubpresident. De hoofdtrainer maakt zich echter niet al te druk, vertelt hij tijdens zijn perspraatje van vrijdag.

FC Barcelona staat vijf punten achter op Primera División-koploper Atlético Madrid, dat ook nog één wedstrijd minder gespeeld heeft. Zaterdagmiddag treft het Sevilla, de nummer vier van de ranglijst. Diezelfde Andalusiërs komen woensdag naar Camp Nou, om een 2-0 voorsprong in de halve bekerfinale te verdedigen. Barça moet eigenlijk beide wedstrijden winnen, anders dreigt opnieuw een seizoen zonder prijzen.

Dat zou ook gevolgen kunnen hebben voor de positie van Koeman. "Ik weet dat het trainerschap bij FC Barcelona traditiegetrouw veel druk met zich meebrengt. Als je een wedstrijd niet wint, dan is de trainer altijd de zondebok: dat accepteer ik", wordt hij geciteerd door Mundo Deportivo. "Ik loop als trainer lang genoeg mee om dat te begrijpen, maar ik ga er altijd van uit dat we de komende wedstrijd winnen. En niet dat we de komende wedstrijd verliezen."

Medio maart vinden bovendien de presidentsverkiezingen in Camp Nou plaats: Joan Laporta, Toni Freixa en Víctor Font strijden dan om de opvolging van Josep Maria Bartomeu. Vanzelfsprekend zal ook de uitkomst van deze verkiezing gevolgen kunnen hebben voor Koeman, die echter niet gaat stemmen op de kandidaat die hem het beste ligt. "Nee, dat is niet aan mij. De kandidaten laten zich elke dag horen en ieder van hen heeft zijn eigen verhaal, over wat het beste is voor de club. De socios bepalen wie het wordt. Dan begint het pas voor mij, niet eerder."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws