Drama voor Belgische coëfficiënt: “Consistentie bij onze topclubs is zorgewekkend”

Drama voor Belgische coëfficiënt: “Consistentie bij onze topclubs is zorgewekkend”

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 15:12vr 26-02-2021 om 15:12

Alle Belgische clubs zijn uitgeschakeld in Europa. Een drama voor Belgisch voetbal en de coëfficiënt, dat ziet ook Tom Boudeweel. Tegenover Sporza laat hij zijn licht schijnen over de situatie.

Club Brugge zat er een paar keer dicht bij. “Naast ontgoocheling zal er toch ook frustratie overheersen bij Club Brugge. Ze kwamen op een zucht van de 1/8e finales van de Champions League, met die bal op de lat van De Ketelaere in Lazio. Nu zijn ze in een reeks lager uitgeschakeld.”

De coronazorgen waren leken echter te groot. “De teleurstelling zal extra groot zijn, omdat Club speciaal enkele mensen gehaald had om ook in Europa ver door te dringen. Jongens als Denswil en Dirar haal je niet om het verschil te maken in België, want dat is er al.”

“Niet alleen voor Club zelf, maar voor het hele Belgische voetbal is dit een domper. Ik denk bij elke Europese match aan onze coëfficiënt. De 2 Belgische teams sprokkelen in de 4 matchen van de 1/16e finales 1 punt. Ook nog eens teams uit Oekraïne en Schotland, 2 landen die in onze rug duwen. Dat is redelijk dramatisch.”

Het Belgische voetbal heeft een klap gekregen. “Wat dat betreft is het gebrek aan consistentie bij onze topclubs zorgwekkend. Stel dat bijvoorbeeld Oostende en OH Leuven 3e en 4e worden, dan moet je je nog maar de vraag stellen of ze volgend seizoen even sterk zullen zijn? Dat zou leuk zijn voor die clubs, maar mogelijk niet voor het Belgische voetbal.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws