Kompany voor clash met Standard: Komaan, dan kan ik meteen naar huis

Kompany voor clash met Standard: "Komaan, dan kan ik meteen naar huis"

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 13:45vr 26-02-2021 om 13:45

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 13:52vr 26-02-2021 om 13:52

Anderlecht speelt zondag de kraker tegen Standard. De heenmatch werd een oersaaie 0-0, maar Vincent Kompany is zeker niet tevreden met een gelijkspel op Sclessin. 

"Om eerlijk te zijn: ik vond het een buitengewone week op training", vertelt hij op zijn persconferentie. "Ik was in de wolken met de reactie, maar ik besef ook dat dat nul komma nul waarde heeft tot de dag van de wedstrijd. Alle debatten moeten geregeld worden op het veld. Van de eerste tot de 90ste minuut. Toen ik aan de spelers vroeg of ze wisten wat er fout liep de voorbije weken, konden ze dat wel uitleggen."

Kompany wil een betere clash dan de vorige. "De heenmatch eindigde op 0-0 en toen waren beide teams verliezers. Angst mag niet bestaan in die match. Als ik nog speler zou zijn, zou ik vol enthousiasme naar die match toeleven. Dat enthousiasme probeer ik nu over te zetten op mijn groep. Ze begrijpen het. Wij zijn een team dat niet moet rekenen, maar vol overgave moet voetballen."

Over een puntje wil Kompany niet spreken. "Komaan, dan moet er zelfs niet meer over mijn rol gesproken worden. Dan kan ik meteen naar huis gaan. Ik zit al bij deze club sinds ik 6 jaar ben. Dan weet je dat er maar één ding telt: winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws