Kompany spreekt klare taal bij Anderlecht: Ik ben niet onaantastbaar

Kompany spreekt klare taal bij Anderlecht: "Ik ben niet onaantastbaar"

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 12:30vr 26-02-2021 om 12:30

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 12:48vr 26-02-2021 om 12:48

Vincent Kompany moet nog vechten voor Play-Off 1 bij Anderlecht. Heel wat analisten beweren dat een andere trainer al lang was ontslagen met zijn cijfers. Kompany lacht die bewering weg. 

"Ik ben echt niet bezig met mijn positie, om eerlijk te zijn", vertelt op hij op zijn persconferentie. "Wat mij interesseert is de spelers helpen om hun topvorm te vinden. Ik besef dat onze laatste twee matchen slecht waren, maar niet onze laatste vijftien matchen."

Kompany denkt dat Anderlecht hem enkel door zijn naam aan boord houdt. "Dat is de perceptie die bestaat, maar ik heb hier nooit privileges gekregen. Ik ga me hier niet voor excuseren. Als het Anderlecht niet was, had ik me nooit achter dit project gezet. Ik doe dit uit liefde voor de club. Maar ik wist dat het vechten ging worden, en dat we geen glorie op korte termijn konden verwachten."

Een ontslag is volgens Kompany niet uitgesloten. "Laat me één ding duidelijk maken: ik voel me niet onaantastbaar. En ik voel me ook niet beter dan iemand anders. De kritiek op mij? Ik heb geleerd dat erop ingaan verloren energie is. Ik hou die energie liever voor de volgende wedstrijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Speelt Anderlecht volgend seizoen voor de titel?

Ja
33%
Nee
67%
(291 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws