Van den Brom is in het palliatieve stadium beland bij Genk

"Van den Brom is in het palliatieve stadium beland bij Genk"

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 11:00vr 26-02-2021 om 11:00

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 11:43vr 26-02-2021 om 11:43

KRC Genk speelt vrijdagavond al op het veld van Sporting Charleroi. Een belangrijke match, zeker ook voor coach John van den Brom. Een nieuwe nederlaag zou hem zijn job kunnen kosten, weet ook Peter Vandenbempt. 

"Van den Brom zegt het anders, maar beseft dat hij als trainer van RC Genk in het palliatieve stadium is aanbeland", aldus Vandenbempt bij Het Nieuwsblad. "Na overleg hulde de club zich in een even oorverdovend als veelzeggend stilzwijgen. Een officieel standpunt kwam er niet wegens de grote interne verdeeldheid over het lot van de trainer. Een logisch gevolg van dezelfde verdeeldheid bij de aanstelling van Van den Brom.

Van den Brom kent heel wat tegenkanting binnen het bestuur. "De tegenstanders zien hun voorbehoud bij de Nederlander bevestigd en voeden gretig de stemmingmakerij: een steeds weerkerend fenomeen in Genk. Zou dat uit clubliefde zijn? RC Genk heeft een brede debatcultuur geïnstalleerd, maar het eventueel verrijkende karakter daarvan weegt niet op tegen de contraproductiviteit, omdat te veel mensen te graag aan de touwtjes trekken."

Volgens Vandenbempt is het nu en kwestie van tijd. "Trainer zijn is vaker een hondenstiel, maar deze lijdensweg waarvan je weet dat aan het eind de kruisiging volgt, is toch veruit het ergst. Elke match kan de laatste zijn. Van den Brom weet best dat het niet het onwrikbare geloof van zijn bazen is dat hij de juiste man is dat hem nog in het zadel houdt. Wel de situatie: laat op het seizoen, al te veel coaches geconsumeerd, het risico met Olivieri als interim op langere termijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt van den Brom het einde van het seizoen?

Ja
44%
Nee
56%
(526 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws