Amallah laat zich uit over toekomst bij Standard: “Dat zou ik nooit doen

Amallah laat zich uit over toekomst bij Standard: “Dat zou ik nooit doen"

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 08:13vr 26-02-2021 om 08:13

Selim Amallah is één van de sterkhouders bij Standard Luik. De middenvelder wordt dan ook in verband gebracht met een transfer en een stap hogerop. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over zijn toekomst.

Amallah weet niet hoelang hij nog bij Standard zal zitten. De Marokkaan is niet zo bezig met toekomstplannen en een transfer. "Goh, il y a beaucoup de 'on me dit'. Ik heb nog een contract tot 2023 en voel me hier goed. Ik wil daar allemaal niet te veel in meegaan."

Zijn familie behartigt zijn belangen. "Jaja, zo ben ik zeker dat er niks achter de rug gebeurt. Laat me zeggen dat er niets beter is dan familie." De voetbalwereld kan soms hard zijn voor jonge spelers. "Ah, le monde du foot. Als jonge speler denk je 'wauw'.”

“Later denk je 'merde' en begrijp je al snel dat het ieder voor zich is. Je laat je best goed omringen. Want als je slecht speelt, kent niemand je. Speel je goed, heb je tienduizend vrienden. Gelukkig kan ik dat goed inschatten. Ik hou het bij een beperkte groep mensen die ik vertrouw”, aldus Amallah.

Geld
Veel spelers kiezen voor een lucratief avontuur. "Ze hebben me er vaak voor gewaarschuwd. Maar als het je passie is, denk je enkel aan de magie. Kijk: volgens mij is voetbal nu te veel een business geworden. Ik vind dat triest.” (blaast)

“De lonen die ze je aanbieden in China of het Midden-Oosten...”, gaat Amallah verder. “Ik snap niet dat jonge, talentvolle spelers naar daar gaan enkel en alleen voor het geld. Pas op, ik veroordeel hen niet. Maar ik zou het nooit doen."

"In het verleden toonde een ploeg uit Abu Dhabi interesse. Ik heb geweigerd omdat het niet past binnen mijn filosofie. Ik wil de Africa Cup spelen met Marokko, het WK halen met mijn land en ik wil ooit voetballen in de Champions League. Geld zal me niet van gedachte doen veranderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws