PSV wint maar is uitgeschakeld door late tegentreffer, Arsenal door

PSV wint maar is uitgeschakeld door late tegentreffer, Arsenal door

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 23:49do 25-02-2021 om 23:49

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 06:17vr 26-02-2021 om 06:17

Het Europese avontuur van Bayer Leverkusen eindigt in de zestiende finales. Het Zwitserse Young Boys won donderdagavond in Leverkusen en gaat door. Ook Leicester moet afdruipen in Europa.

Leverkusen - Young Boys 0-2
Young Boys en Leverkusen maakten er vorige week al een spektakelstuk van. Het werd 4-3 in Bern. Daardoor maakte de ploeg van Bosz nog volop kans op de volgende ronde van de Europa League, maar het liep anders. Young Boys kwam na rust op voorsprong door een blunder van doelman Niklas Lomb, waardoor Theoson Siebatcheu kon profiteren. Leverkusen incasseerde ook nog de 0-2 van Christian Fassnacht en dat was de definitieve nekslag voor Bosz en co.. 

Arsenal - Benfica 3-2
Arsenal en Benfica maakten na de 1-1 van vorige week nog volop kans op een plek in de volgende ronde van de Europa League. Via Pierre-Emerick Aubamayang kwam Arsenal na iets meer dan twintig minuten spelen op voorsprong. Benfica wist de stand via Diogo Gonçalves gelijk te trekken en na een uur zelfs op voorsprong te komen.

Daardoor moest Arsenal twee keer scoren om door te gaan in de Europa League. De eerste werd na 67 minuten door Kieran Tierney gemaakt en de allesbeslissende goal werd vlak voor tijd gefabriceerd door Aubameyang.

Hoffenheim - Molde 0-2
Voor Hoffenheim zit het Europese avontuur er al na de zestiende finales op. De Duitsers verloren vorige week al met 3-1 en gingen thuis met 0-2 onderuit. De goals werden gemaakt door Eirik Ulland Andersen. Hoffenheim staat in de Bundesliga op de elfde plaats.

Napoli - Granada 2-1
Napoli ligt uit de Europa League na een 2-1 nederlaag tegen Granada, dat vorige week al met 2-0 wist te winnen. Piotr Zielinski bezorgde Napoli een bliksemstart tegen de ex-tegenstander van PSV. Al wist Ángel Montoro Sánchez de stand weer gelijk te trekken. Fabián Ruiz, begeerd door onder meer Real Madrid, bracht de stand weer op 2-1, maar de allesbeslissende 3-1 viel niet meer voor de Italianen.

Overige uitslagen
Hoffenheim - Molde 0-2
Shakhtar - Maccabi 1-0
Rangers - Antwerp 5-2
Villarreal - Salzburg 2-1
AC Milan - Rode Ster 1-1
AS Roma - Braga 3-1
Zagreb - Krasnodar 1-0
Leicester - Slavia Praag 0-2
Man Utd - Real Sociedad 0-0 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws