Dinamo Kiev schiet Europese droom Club aan flarden

25-02-2021 22:49 Laatste update: 23:05
147

In de terugronde van de zestiende finales van de Europa League ontving Club Brugge Dinamo Kiev. Het verdedigde de 1-1 van de uitwedstrijd, met haast dezelfde ploeg als de heenwedstrijd. Club Brugge domineerde de wedstrijd, maar moest toch een doelpunt slikken in het einde van de wedstrijd. Zo komt er een einde aan het Europees avontuur van Club Brugge. Het verloor van een zwak Dinamo Kiev.

In de terugronde van de zestiende finales van de Europa League ontving Club Brugge Dinamo Kiev. Het verdedigde de 1-1 van de uitwedstrijd, met haast dezelfde ploeg als de heenwedstrijd. Omwille van Corona kreeg Van Den Keybus een plaats in de basiself. Het was Club Brugge dat het best aan de wedstrijd begon. Tot veel kansen kwam het echter niet. Bas Dost kreeg een kopbal in de 20e minuut, maar de doelman kon de bal makkelijk vangen. Daarna domineerde Club Brugge de eerste helft, zonder echt gevaarlijk te zijn.

Beterschap in de tweede helft?
In de tweede helft startte Van Der Brempt, die in de plaats kwam van de jonge Van Den Keybus. Het wedstrijdbeeld veranderde niet, want Dinamo Kiev liet de bal aan de Bruggelingen.  Ook nu kreeg Dost een kopkans, maar deze strandde op de doelman. Het was even schrikken toen diezelfde Dost een paar minuten later niet meer verder kon. Badji nam zijn plaats in.

Einde van de Europese droom
Het duurde tot de 70e minuut voordat Dinamo Kiev naar voren trok. De ingevallen Shaparenko trapte op doel, en dwong Mignolet tot een knappe redding.  Club werd meer en meer achteruit gedrukt, en kon nog moeilijk de bal vasthouden voorin. Het was met momenten nagelbijten. Club leek het te redden, maar kreeg toch het deksel op de neus in de 83e minuut. Buyalskyi prikte de bal achter Mignolet en Club moest achtervolgen. Club probeerde nog, maar kon geen vuist meer maken. Zo strandt het Europese avontuur tegen een zwak Dinamo Kiev.