We maakten te veel fouten om zelfs maar in de buurt van de kwalificatie te komen

"We maakten te veel fouten om zelfs maar in de buurt van de kwalificatie te komen"

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 23:09do 25-02-2021 om 23:09

Het Europese avontuur van Royal Antwerp is gestrand in de zestiende finales. De Schotse leider was een maatje te sterk voor de jongens van Franky Vercauteren. Ritchie De Laet en Lior Refaelov reageerden ontgoocheld na de wedstrijd.

3-4 in de heenwedstrijd en 5-2 in de terugwedstrijd. Dat zijn toch duidelijke cijfers waarmee Royal Antwerp FC het Europese toneel moet verlaten. In die twee wedstrijden kreeg Antwerp vier strafschoppen tegen. 

Lior Refaelov die de gelijkmaker enig mooi afwerkte reageerde teleurgesteld. "Elke fout werd meteen afgestraft. We maakten te veel fouten om zelfs maar in de buurt van de kwalificatie te komen. Zelf in de competitie kun je er niet mee wegkomen als je de ballen zo wegspeelt in je eigen strafschopgebied. Maar mogen elkaar nu niet met de vinger wijzen, maar moeten eendrachtig blijven", liet de Gouden Schoen weten aan Sporza na de wedstrijd.

Of dit Refaelov zijn laatste Europese campagne was met Antwerp kon hij nog niets over vertellen. "Uiteindelijk was dit een mooie ervaring. Alleen haalden we niet het gewenste niveau. Of ik er volgend jaar opnieuw bij ben als Antwerp Europees haalt? Daar kan ik momenteel nog niets over zeggen", sloot Refaelov af.

Ook Ritchie De Laet was ontgoocheld door de uitschakeling. "We schoten ons ook elke keer in de voet. We moeten nog meer leren hoe we dit soort matchen moeten aangaan. Maar als we dit nu even laten bezinken, zullen we later wel beseffen dat we trots mogen zijn op het parcours dat we hebben afgelegd", vertelde de kapitein van Antwerp.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws