Vandendriessche: Als je drie keer verliest, kun je zomaar ineens twaalfde staan

Vandendriessche: "Als je drie keer verliest, kun je zomaar ineens twaalfde staan"

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 22:10do 25-02-2021 om 22:10

De strijd om Play Off 1 barst de komende weken volledig open. Eén van de revelaties dit seizoen is KV Oostende, de kustploeg staat op een vierde plek geposteerd. Die vierde plaats geeft hen een ticket voor Play Off 1. Of KV Oostende die positie kan vasthouden valt af te wachten. Kevin Vandendriessche hoopt in ieder geval van wel, maar is realistisch.

Kevin Vandendriessche de kapitein van KV Oostende verlaat op het einde van het seizoen de Kustboys voor KV Kortrijk. De middenvelder zou graag in schoonheid afsluiten van KV Oostende met een plaats in Play Off 1. "Dat is in elk geval onze droom, al moeten we ook realistisch blijven. Er resten ons nog zes wedstrijden en dat zijn eigenlijk nog zes finales", vertelt Vandendriessche op de website van KV Oostende.

Toch blijft Vandendriessche realistisch. "Als je drie keer verliest, kun je zomaar ineens twaalfde staan. Langs de andere kant ligt er helemaal geen druk op ons om Play Off 1 of zelfs Play-off 2 te halen. Bij het begin van dit seizoen waren we tevreden met een elfde of twaalfde plaats, alles wat er nu bijkomt, is bonus. Die druk om te presteren is er wél voor de ploegen rondom ons waarvan verwacht wordt dat ze altijd de Play-offs moeten spelen. Om maar ploegen als Anderlecht, Standard en Gent te noemen", gaf een gemotiveerde Vandendriessche aan.

Of dit de beste selectie van KV Oostende in zijn periode bij Oostende geeft hij een duidelijk antwoord. "De selectie waarin ik mijn eerste twee seizoenen hier speelde, schat ik voorlopig wel nog iets hoger in. Berrier, Lukaku, Dimata, Musona, Canesin, Rozehnal, Siani, Jali, … noem maar op. We hadden toen echt een sterrenelftal en het jaar daarop kwam daar ook nog eens Marusic bij, die nu basisspeler is bij Lazio. Veel van die jongens hadden ook hun strepen al verdiend, nu moeten de meeste spelers zich nog bewijzen en/of bevestigen", sloot de middenvelder af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws