Club Brugge misschien naar de beurs: Leuk voor supporter, niet voor belegger

Club Brugge misschien naar de beurs: "Leuk voor supporter, niet voor belegger"

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 21:45do 25-02-2021 om 21:45

Club Brugge heeft plannen om naar de beurs te trekken. De landskampioen zou de eerste Belgische ploeg zijn op de beurs en in de voetsporen treden van enkele Europese topclubs. Maar volgens econoom Geert Noels is het wel niet de beste belegging voor investeerders.

"Een beursnotering heeft niet alleen een voordeel", vertelde Noels aan Sporza. "Als het sportief minder goed loopt, zorgt dat voor extra nervositeit op de beurs. Elk evenement wordt er uitvergroot. Een voetbalaandeel is daarom erg veranderlijk. Kijk naar de aandelen van Ajax. Dat is een verhaal van grote ups en downs. Champions League of geen Champions League maakt meteen een groot verschil."

Club Brugge zou in de voetsporen treden van onder andere jax, Juventus en Manchester United. "Over hele grote aandelen gaat het niet. Ik verwacht dat het vooral supporters zullen zijn die aandelen van Club Brugge in hun portefeuille willen", vervolgde Noels "Als belegger zijn er interessante dingen op lange termijn. Zij zullen niet meteen geïnteresseerd zijn. Ook de fondsen die in Belgische aandelen beleggen, zullen de kat uit de boom kijken. Maar als er een Belgische voetbalclub is die een beursgang mag ambiëren, is het Club Brugge. Het team presteert, er heerst een goed beleid en de club is gezond", besluit de econoom.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws