Antwerp met de billen bloot in Glasgow, Rangers wint met 5-2

25-02-2021 20:51 Laatste update: 21:08
9

In de 16e finale van de Europa League stond de terugwedstrijd tussen Glasgow Rangers en Royal Antwerp FC op het programma. De heenwedstrijd was een waar spektakelstuk waarin zeven goals vielen. Rangers won toen met 3-4. Ook donderdagavond was een het een doelpuntenkermis. Rangers won dit keer met 5-2.

Een helft met twee gezichten
De eerste helft was er een met twee gezichten. Het eerste deel nam Rangers voor haar rekening. Zij begonnen fel en werden daar ook voor beloond in minuut 8. Antwerp verspeelde de bal achterin aan Kent. Die kon Morelos bedienen voor doel die de bal maar hoefde binnen te duwen. 1-0 en de opdracht voor Antwerp werd nog wat moeilijker. Naarmate de helft vorderde herpakte Antwerp zich wel. Lukaku zette zich een paar keer goed door op zijn linkerflank en dat leverde enkele kansen op. De eerste kans schoot Buta nog naast, maar de tweede voorzet van Lukaku leverde wel een doelpunt op. Refaelov werd gevonden voor doel en die twijfelde niet. Een knappe deviatie met buitenkant voet en de bal verdween in doel. 1-1 en zo was alles nog mogelijk in de tweede helft.

Furieuze start van de tweede helft
De tweede helft was nog maar net op gang getrapt of de bal lag al in de netten. De ingevallen Patterson kon alleen op De Wolf afgaan en hij liet de doelman kansloos. 2-1 en veel slechter kon Antwerp niet aan deze tweede helft beginnen. Enkele minuten later was het weer prijs. Morelos pakte uit met een knappe actie en bediende Kent die mooi afrondde. 3-1 en boeken toe zou je denken. Dat was echter zonder Lamkel Zé gerekend. Hij omspeelde de doelman en zorgde voor de aansluitingstreffer die Antwerp moed gaf. Moed die even later weer de kop werd ingedrukt door Barisic. De Rangers-verdediger trapte al zijn derde strafschop in twee matchen binnen en zo werd het 4-2. Voor Rangers wisten van geen ophouden en kregen ook in de laatste minuut een strafschop. Deze keer mocht Itten zijn kans gaan en hij faalde niet. Zo verloor Antwerp met zware 5-2 cijfers in Glasgow.

Door deze nederlaag is Antwerp uitgeschakeld in de Europa League. The Great Old mag terugblikken op een sterke campagne. Zo werden ze tweede in hun groep en versloegen ze thuis het Tottenham van José Mourinho. Jammer dat ze dit niet voor een volle Bosuil konden doen. Nu kan Antwerp zich volledig focussen op de competitie en het behalen van Play-Off 1. Eerstvolgende uitdager in de competitie is Oud-Heverlee Leuven. Ook voor OHL is Play-Off 1 nog mogelijk, dus het zal een duel op het scherpst van de snee worden. Beide ploegen staan maandagavond tegenover elkaar.