Club Brugge gaat de beurs op, kan je er ook geld aan verdienen?

Club Brugge gaat de beurs op, kan je er ook geld aan verdienen?

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 15:30do 25-02-2021 om 15:30

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 15:33do 25-02-2021 om 15:33

Club Brugge probeert nog steeds te innoveren en lijkt op het punt te staan om als eerste Belgische club ooit de beurs op te gaan. Dat betekent dat ook flink wat mensen een aandeel van Club Brugge kunnen kopen. Maar is dat ook een financieel slimme zet?

Michaël Van Droogenbroeck, financieel journalist van vrt nws, laat er zich over uit. "Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Wellicht moet je ook een onderscheid maken tussen een fan die zo'n aandeel koopt en de echte belegger", zegt hij bij Sporza.

"Beleggers kijken puur naar de financiële resultaten. Club Brugge scoort op dat vlak - en ook op sportief vlak - goed, maar dan nog merk je dat de beursprestaties van zulke clubs zeer volatiel kunnen zijn", klinkt het.

Ajax en Lyon
Hij geeft daarmee onder andere het voorbeeld van Ajax aan, waarvan het aandeel inmiddels wel verdubbeld is. "In die eerste jaren liep het niet goed en was het aandeel van 11 naar 3 euro gezakt. Pas de laatste jaren scoort het aandeel merkelijk veel beter", zegt Van Droogenbroeck.

"Nog een voorbeeld van een volatiel voetbalaandeel is Olympique Lyon. Lyon trok in 2007 naar de beurs. Het aandeel noteerde 12 euro, nu is dat nog maar 2 euro", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws