KRC Genk moet niet vrezen voor tijdelijk vertrek van basispion McKenzie

KRC Genk moet niet vrezen voor tijdelijk vertrek van basispion McKenzie

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 15:15do 25-02-2021 om 15:15

Bij de Verenigde Staten zal men de komende weken geen beroep kunnen doen op Mark McKenzie. De Amerikaanse verdediger was één van de kandidaten om deel te nemen aan het CONCACAF kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen, maar zit niet in de selectie.

In Mexico wordt tussen 20 maart en 1 april welke twee landen uit de CONCACAF mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Ook de Verenigde Staten is nog een kandidaat-deelnemer, maar zal tijdens het kwalificatietoernooi niet kunnen rekenen op McKenzie.

De verdediger van KRC Genk was in principe een vaste klant in de selectie voor de Verenigde Staten, maar is volgens Brotherly Game te belangrijk geworden voor Genk. Aangezien de FIFA het clubs ook niet verplicht om spelers vrij te laten voor deze wedstrijden, blijft McKenzie ook gewoon in België.

McKenzie werd in januari voor iets meer dan vijf miljoen euro weggeplukt bij Philadelphia Union en is inmiddels uitgegroeid tot een basispion bij de Limburgers. Hij speelde ook al twee keer voor de nationale ploeg van de VS.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws