Club Brugge worstelt met Dennis: Geen slechte jongen, maar speciaal

Club Brugge worstelt met Dennis: "Geen slechte jongen, maar speciaal"

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 12:45do 25-02-2021 om 12:45

Emmanuel Dennis is eigendom van Club Brugge, maar speelt nu als huurling bij FC Keulen. De Nigeriaan staat bekend als een moeilijke jongen. Zijn voormalige begeleider Serhiy Serebrennikov kan die reputatie begrijpen. 

De makelaar werkt inmiddels niet meer samen met Dennis. "Rond zijn nationale ploeg hangt een spelersmakelaar die veel jongens in zijn portefeuille heeft en die gemakkelijk praat over Manchester United, Arsenal, ... Dat kruipt in het hoofd", vertelt Serebrennikov bij Sport/Voetbalmagazine. "Dennis is emotioneel, hij kan niet zo goed analyseren. Hij vertrouwt niemand en kijkt alleen naar zijn eigenbelang. Veel gaat terug op zijn jeugd, en naar de moeilijke tijd die hij toen meemaakte."

Het incident met de bus was voor Club kennelijk de druppel. "Ik heb hem de dag erna gesproken. Toen men hem vroeg om elders te gaan zitten, zei hij: dit is mijn vaste plaats, waarom? De coach vroeg hem daarop, zonder het conflict te zoeken, om te veranderen van plaats, en Dennis is toen naar binnen gestapt. Niet slim, maar zulke dingen kunnen gebeuren. Dennis is geen slechte jongen, eerder een beetje speciaal."

De vraag is wel hoe hij terug op het rechte pad komt. "Clement kan dat volgens mij. Hij is nog een jonge coach, die nog veel energie spendeert aan elke speler. Ik hoor dat van Sobol. We praten niet over alles tot in de grootste details, maar hij zegt dat Philippe zeer positief is en alles altijd uitlegt. Zit Eduard op de bank, dan legt hij hem uit waarom. Wat hij beter wil zien. Hij is ook positief wanneer het goed is. Dat is voor mij zeer belangrijk. Je moet niet alleen zeggen wat slecht is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt het nog goed met Dennis?

Ja
40%
Nee
60%
(65 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws