Vanderhaeghe over ontdekking bij Cercle Brugge: Hij staat nooit stil

Vanderhaeghe over ontdekking bij Cercle Brugge: "Hij staat nooit stil"

25-02-2021 11:45
0

Cercle Brugge strijdt nog volop tegen de degradatie onder coach Yves Vanderhaeghe. Die rekent de laatste weken meer en meer op jeugdproduct Olivier Deman. Vanderhaeghe gelooft duidelijk rotsvast in zijn kwaliteiten. 

"Hij staat nooit stil, anticipeert goed daar waar de bal valt, loopt juist in de diepte en speelt simpel", somt hij zijn kwaliteiten op bij Sport/Voetbalmagazine. "Maar hij heeft ook de neus om doelpunten te maken. En eenmaal we de bal niet in ons bezit hebben, dan kiest hij veelal mooi zijn positie. Hij kan dus ook nog eens goed druk zetten. Het is aan hem om die kwaliteiten optimaal te gebruiken."

Het is geen toeval dat Vanderhaeghe de aanvaller lanceert. "Drie jaar geleden heb ik hem bij de beloften al eens wat aardige dribbels zien uitvoeren, met zijn linkervoet. En hij slaagde er vaak in zich uit verloren situaties te werken. Hij was voor mij zeker geen onbekende en komt nu sterk terug na een zware blessure."

De kans is dan ook groot dat Deman ook zaterdag in de basis verschijnt. Dan speelt Cercle in eigen huis een belangrijke wedstrijd tegen concurrent Waasland-Beveren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie