Anderlecht treurt om trouwste fan: 'Hij zal altijd speciale plek hebben'

Anderlecht treurt om trouwste fan: 'Hij zal altijd speciale plek hebben'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 12:00do 25-02-2021 om 12:00

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 12:19do 25-02-2021 om 12:19

Remi Van Den Bossche is niet meer. Met 98 jaar was hij veruit de oudste abonnee van paars-wit. Sinds 1947 had hij onafgebroken een abonnement bij Anderlecht.

Twee jaar geleden gaf hij nog een interview aan Het Laatste Nieuws, waarin hij het had over de malaise bij Anderlecht. "Ik ben een echte supporter. Nu gaat het even minder, maar ik kan dat kaderen. Ik weet dat de mooiste bloem niet kan leven van de zon alleen, ze moet ook regen hebben: je kunt niet voortdurend aan de top staan. Bovendien zit mijn hoofd vol mooie herinneringen. Die nemen ze me nooit meer af."

Van Den Bossche mocht inderdaad terugkijken op heel wat successen. Hij maakte alle 34 landstitels van Anderlecht mee. Verder zag hij Anderlecht negen keer de Beker van België winnen, twee keer de Europacup II en één keer de UEFA Cup. 

Anderlecht geeft Remi dan ook een gepast eerbetoon op de website. 'RSC Anderlecht, haar spelers, technische staf en medewerkers wensen hun diepste medeleven te betuigen aan de familie en vrienden van Remi. Hij zal voor altijd een speciale plek hebben in ons paars-witte hart', staat daar te lezen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws