Club Brugge heeft lang gedacht dat het immuun was voor corona

"Club Brugge heeft lang gedacht dat het immuun was voor corona"

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 12:15do 25-02-2021 om 12:15

Club Brugge speelt donderdagavond tegen Dynamo Kiev in de Europa League, maar doet dat sowieso met een gehavend elftal. Franky Van Der Elst maakt zich echter nog geen zorgen en ziet Club nog steeds als favoriet. 

"Club heeft lang gedacht dat het immuun was tegen Covid-19", aldus Van Der Elst in Het Laatste Nieuws. "Ik weet nog dat ze kwaad waren toen Mechele positief testte bij de nationale ploeg. Het leek alsof dat bij Club niet kon gebeuren. Maar zie. Dit is vervelend. Het zorgt ook voor bijkomende stress. Om de drie dagen zo'n wisser in je neus, en hopen dat jij niet de volgende bent."

Toch verandert er volgens de ex-Rode Duivel weinig. "Op korte termijn toch niet. Club blijft favoriet tegen Kiev. Te meer omdat het daar een goed resultaat heeft behaald. Je moet nu dus niet gek beginnen doen van aan de aftrap. Oké, het wordt iets moeilijker dan aanvankelijk gedacht - de omstandigheden zijn niet verbeterd."

Club zal tactisch misschien wel moeten bijsturen. "Ik ben benieuwd naar hoe de match zal verlopen. Naar hoe Club zich zal gedragen, als De Ketelaere en Mignolet ook bij hun hertest positief blijken te zijn. Ach, het belangrijkste blijft dat Club zich kwalificeert. Zelfs al is het met de hakken over de sloot - de manier waarop maakt in deze echt niet uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws