Kompany hoeft niet te vrezen bij Anderlecht: Een heel ander kaliber

Kompany hoeft niet te vrezen bij Anderlecht: "Een heel ander kaliber"

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 11:15do 25-02-2021 om 11:15

Vincent Kompany heeft het niet makkelijk bij Anderlecht. Tegen KV Kortrijk speelt het één van haar slechtste wedstrijden van het seizoen. Toch gelooft Eddy Snelders niet dat Kompany moet vrezen voor zijn job. 

"Kompany deed moeilijk begrijpbare keuzes en als je dan niet één doelkans kan afdwingen, kom je in de wind te staan", aldus Snelders bij De Witte Duivel. "Hij heeft het geluk dat veel teams veel punten verkwanselen. Anderlecht heeft nog altijd kans om in de top vier te eindigen. Maar vroeg of laat komt er meer wind."

Een ontslag is echter niet aan de orde. "Anderlecht heeft alles op Kompany gezet. In eerste instantie ook als voetballer, maar het was op. Hetzelfde gebeurde twintig jaar geleden met Enzo Scifo. Maar Kompany is nog een heel ander kaliber. Anderlecht heeft al zijn boontjes te week gelegd in het bakje van Kompany. Dat kan je moeilijk veranderen."

Een nieuwe coach zou ook niet meteen een verschil maken. "Heeft het veel zin om dat te veranderen? Je speelt nu eenmaal met veel jonge spelers en Kompany heeft nog altijd een immens krediet bij de supporters. Het wordt verder doen en hopen dat het goed komt. En proberen te corrigeren, zonder hem boos te maken. Dat is niet simpel met een man van zijn niveau. Anderlecht staat niet op de zestiende plaats. Een paar keer winnen en alles is weer peis en vree."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is de kritiek op de tactiek van Kompany terecht?

Ja
84%
Nee
16%
(347 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws