Oppermachtig Man City heeft De Bruyne niet nodig en doet gouden zaken

24-02-2021 22:53

Manchester City heeft uitstekende zaken gedaan tegen Borussia Mönchengladbach in de achtste finale van de Champions League. The Citizens wonnen overtuigend met 0-2, waardoor een plek in de kwartfinales al dichtbij is.

Het treffen tussen Gladbach en City moest vanwege inreisbeperkingen vanuit Engeland naar Duitsland plaatsvinden in het Hongaarse Budapest. In de Puskas Arena domineerde City, waar Kevin De Bruyne op de bank bij bleef, de wedstrijd eigenlijk al vanaf de eerste minuut tegen Gladbach.

In de 29ste minuut brak de formatie van Pep Guardiola de ban. Bernardo Silva wist een precieze voorzet João Cancelo goed binnen te koppen achter doelman Yanncik Sommer: 0-1. In het restant van de tweede helft kwam City nog tot een aantal kansen, alleen wist de ploeg de score niet te verdubbelen. Gladbach kwam in de eerste helft tot geen enkel schot.

In de tweede helft was City nog steeds de betere ploeg, al kwam Gladbach in de 63ste minuut ook tot een goede mogelijkheid via Alassane Pléa. Met de hak schoot de Franse aanvaller de bal nipt naast het doel van City-keeper Ederson. Enkele minuten later was het raak aan de andere kant. Cancelo gaf een voorzet, die in de zestien meter in de breedte werd verlengd door Silva. Gabriel Jesus kwam goed voor zijn man en tikte de bal binnen.

In de slotfase van de wedstrijd hoopte Gladbach nog even op een strafschop. Jonas Hoffman ging over het been bij de uitblinkende Cancelo, ,maar zowel de scheidsrechter als de VAR vonden het geen penalty waard voor de ploeg van Marco Rose. Zo eindigde de wedstrijd dus in een 0-2 overwinning voor City. Daardoor staat de koploper van de Premier League al met één been in de kwartfinales van de Champions League.