Uitblinker Messi leidt Barcelona naar overtuigende zege tege Leche

Uitblinker Messi leidt Barcelona naar overtuigende zege tege Leche

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 20:55wo 24-02-2021 om 20:55

Laatste update: woensdag 24 februari 2021 om 21:03wo 24-02-2021 om 21:03

FC Barcelona heeft woensdagavond tegen degradatiekandidaat Elche de kater van het onnodige gelijkspel tegen Cádiz FC weggespoeld: 3-0. Lionel Messi was de grote man.

Trainer Ronald Koeman had een overwinning op Elche hard nodig en werd ook op zijn wenken bediend. Aanvankelijk ging het moeizaam: Barça creëerde nauwelijks kansen, waardoor Elche vrij simpel overeind bleef en zonder schade de rust haalde.

Dat veranderde twee minuten na de thee: Messi begon aan een solo, combineerde met Martin Braithwaite en schoot al vallend de openingstreffer binnen: 1-0. Daarna maakte Messi er ook 2-0 van dankzij een schitterende rush van De Jong en zorgde Jordi Alba voor het slotakkoord.

Door zijn zeventiende en achttiende competitietreffer van het seizoen gaat Messi 'gewoon' weer aan kop in het topscorersklassement van La Liga. Jordi Alba zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord. Braithwaite legde de bal panklaar voor de linksback, die onberispelijk raak schoot: 3-0.

Sergiño Dest kwam vervolgens in het veld voor Alba en mocht nog een kwartier meedoen. Door de overwinning verkleint Barcelona de achterstand op koploper Atlético Madrid naar vijf punten. Wel hebben de Catalanen een wedstrijd meer gespeeld. Real Madrid heeft twee punten meer dan Barça.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws