'Club Brugge is een fantastische club voor hem'

'Club Brugge is een fantastische club voor hem'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 21:44wo 24-02-2021 om 21:44

Club Brugge zocht deze winter naar versterking op de flanken en vond die in de vorm van Tahith Chong. Het leende hem van Man United en haalde Chong weg bij Werder Bremen, waar hij niet al te vaak aan de bak kwam. Bij Man United ziet men Chong inmiddels wel overtuigen.

Mede door het uitvallen van Noa Lang kreeg de Nederlander de voorbije weken meer speelminuten. Bij Man United is men ook bijzonder tevreden met de evolutie van Chong. "Wat een fantastische transfer voor Chongy", zegt Les Parry, Academy Player Performance Manager van United, bij MUTV.

"Hij is naar een team gegaan dat aan de leiding staat in de competitie en waar hij ontspannen kan voetballen en zichzelf kan tonen. Het is moeilijk wanneer je bij een middenmoter speelt en het belangrijkste is om niet te verliezen."

Goede club
Bij Werder Bremen had Chong het moeilijker om te overtuigen. "De trainer besloot om een nieuwe club voor hem te zoeken en dan kwam Club aankloppen. Ik denk dat iedereen geloof dat hij daar goed zal passen."

"Iemand als Chongy heeft al een paar matchen in de A-ploeg gespeeld en dus is het voor hem belangrijk dat hij aan spelen toekomt. Hopelijk zal hij nu meer minuten verzamelen. We kunnen bijna garanderen dat hij meer zal spelen dan in Duitsland, dus het zal een goede transfer zijn voor hem", besluit Parry.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws