Still over ‘defensief’ Beerschot: “Vanaf deze basis zullen we kunnen bouwen”

Still over ‘defensief’ Beerschot: “Vanaf deze basis zullen we kunnen bouwen”

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 19:44wo 24-02-2021 om 19:44

Hernan Losada stond erom bekend om open en aanvallend te voetballen met Beerschot. De Antwerpse club slikte dan ook veel tegengoals. Will Still bouwt daarentegen verder op zijn defensie. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft de jonge coach meer uitleg.

Still vindt zich geen defensieve coach. “Ik denk dat het vooral belangrijk is om de spelers een bepaald plan in te prenten, in functie van wat er gebeurt op het veld. Trouwens, een offensieve ploeg, wat wil dat zeggen? Dat je de bal zes jaar bijhoudt en om de twee uur eens scoort?”

“Ik weet nog dat de supporters van West Ham niks moesten hebben van Sam Allardyce, omdat ze geen voetbal te zien kregen”, gaat Still verder. “Maar hij won wel wedstrijden. Ik denk dat alle coaches ter wereld het mooist mogelijke voetbal zouden willen zien.

”Maar je moet het doen met de kwaliteiten van je groep en de situatie waarin je je bevindt. Ik ga daar uiteindelijk ook niet over piekeren, want ik weet dat het voor de goede zaak is. Vanaf deze basis zullen we kunnen opbouwen en een stap vooruit zetten”, aldus de coach van Beerschot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws