Anderlecht moet vooral rustig blijven: Dat bemoeilijkt zaken voor clubleiding

Anderlecht moet vooral rustig blijven: "Dat bemoeilijkt zaken voor clubleiding"

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 17:45wo 24-02-2021 om 17:45

RSC Anderlecht zit in een negatieve spiraal. De ploeg van Vincent Kompany verloor zijn laatste twee wedstrijden en kon bovendien geen enkele keer tussen de palen geschoten. Hier en daar wordt er al serieus getwijfeld aan de trainer, maar volgens René Vandereycken moet Anderlecht vooral geduld hebben.

"De situatie van Kompany is natuurlijk speciaal, gezien zijn verleden, status en inbreng bij Anderlecht. Het werpt op een zeker vlak zijn vruchten af, maar bemoeilijkt ook de zaken als de clubleiding alsnog in een andere richting gaat denken", vertelde de voormalige bondscoach aan Het Nieuwsblad.

"Dat om het even welke andere trainer in deze ­situatie minder vertrouwen zou krijgen, kan je niet ontkennen. Dat is nu eenmaal zo. Kompany kan je ook niet ontslaan met één telefoontje. Zo’n plat ontslag, zoals bij veel andere trainers het geval is, zou te pijnlijk zijn voor zowel Anderlecht – dan bedoel ik ook de fans – en Kompany zelf."

"Neen, een vertrek zou alleen in gemeenschappelijk overleg kunnen, als hij ook zélf zou aangeven dat hij het niet meer ziet zitten of het niet meer kan rechttrekken. Het is niet uitgesloten dat dat op termijn nodig zal zijn, maar wat mij betreft is dat moment nog niet aangebroken. Ik geloof nog altijd in de trainer Kompany en blijf hopen voor hem dat hij zijn voornaam niet moet laten veranderen", besloot Vandereycken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws