OFFICIEEL: Ciman keert terug naar Montreal als assistent van Henry

OFFICIEEL: Ciman keert terug naar Montreal als assistent van Henry

24-02-2021 17:27
1

Laurent Ciman keert terug naar Montreal Impact. Niet als speler, maar als assistent-trainer. De voormalige Rode Duivel bergt zijn voetbalschoenen op en wordt bij de Canadese ploeg de rechterhand van Thierry Henry. Hij zal er ook Olivier Renard tegenkomen, die sportief directeur is.

Ciman speelde tussen december 2015 en december 2017 bij Montreal, maar hij werd toen -tegen zijn wil- getransfereerd naar FC Los Angeles. Na een korte periode bij FC Dijon in Frankrijk keerde hij in januari 2019 terug naar Canada om bij FC Toronto aan de slag te gaan.

Zijn contract werd na vorig seizoen echter niet verlengd, waardoor Ciman al enkele maanden zonder ploeg zit. Hij heeft dan maar besloten om zijn voetbalschoenen op te bergen en terug te keren naar Montreal als assistent-trainer. "Ik ben blij om weer thuis te zijn", vertelde Ciman via de clubwebsite. "Het is al een hele tijd mijn wens en dit is een mooie kans voor mij en mijn familie. Ik wil bijdragen aan de groei van deze club."

Het is al langer geweten dat Ciman graag bij Montreal was, aangezien er in Canada uitstekende medische zorgen zijn voor zijn autistische dochtertje. In België speelde de verdediger voor Sporting Charleroi, Club Brugge, KV Kortrijk en Standard in totaal 286 wedstrijden in de Jupiler Pro League. De ondertussen 35-jarige Ciman mocht ook 20 keer het shirt van de nationale ploeg aantrekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie