De Mil spreekt over coronagevallen Club Brugge: “We maken een nieuw plan op”

De Mil spreekt over coronagevallen Club Brugge: “We maken een nieuw plan op”

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 14:44wo 24-02-2021 om 14:44

Club Brugge kampt met extra coronaproblemen. Nu hebben ook doelman Simon Mignolet en goudhaantje Charles De Keteleare positief getest voor de wedstrijd tegen Dynamo Kiev. Waarnemend coach Rik De Mil spreekt tegenover Het Nieuwsblad over de situatie.

Een hertest biedt nog een waterkansje. “Maar we gaan ervan uit dat ze positief zijn”, zegt De Mil. “Momenteel maken we een nieuw plan op. Dat gaan jullie morgen dan wel zien. Het is een opdoffer en we hebben er in de groep over gesproken. De jongens hebben prima gereageerd en werd ook scherp getraind.”

Club Brugge speelde 1-1 gelijk op het veld van Dynamo Kiev. “Verdedigen? We gaan er voor, zoals Club Brugge altijd doet. Morgen moeten we gewoon de match spelen op onze manier. Dat hebben we ook in Kiev getoond en maandag tegen Leuven”, aldus De Mil.

Extra maatregelen
Blauw-Zwart probeert om corona zoveel mogelijk buiten te houden. “Eigenlijk zien we elkaar pas als groep buiten op het veld. Spelers maken een afzonderlijke afspraak bij de kinesist terwijl dat vroeger wel met drie à vier mensen gebeurde.”

“Er zijn nog extra maatregelen genomen om nieuwe besmettingen te vermijden”, gaat De Mil verder. “We doen er alles aan om onze jongens gezond te houden, maar eens het in de groep zit, krijg je corona moeilijk buiten. Het creëert een speciaal gevoel. Iedereen wil een tandje bijsteken.”

“Maar vergeet niet dat er naast mentaliteit ook nog heel veel kwaliteit in deze groep zit. Met de beschikbare jongens moet het ook lukken. Het zijn momenteel bijzondere omstandigheden waarin we moeten werken, maar als we ons kunnen plaatsen, zijn we aan een héél bijzondere week bezig.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws