Genk maakt gebruik van blunder: ‘Vijf gele kaarten maar toch geen schorsing’

Genk maakt gebruik van blunder: ‘Vijf gele kaarten maar toch geen schorsing’

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 12:30wo 24-02-2021 om 12:30

Jhon Lucumi ontliep op een wel erg opvallende manier een schorsing. De Colombiaanse verdediger pakte tegen Anderlecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen, maar speelde de wedstrijden nadien toch mee bij Genk. Het Nieuwsblad weet hoe dat komt.

Op 7 februari liep Lucumi tegen een geel karton aan. Zijn vijfde van het seizoen was dat, normaal volgt er dan ook automatisch een schorsing. Toch stond Lucumi de weken erna gewoon op het veld. Van een schorsing was geen sprake.

Nu is ook duidelijk waarom de verdediger gewoon kon blijven doorspelen. Blijkbaar werd één van zijn gele kaarten niet geregisterd op het wedstrijdblad, ondanks dat verschillende camera’s duidelijk maakten dat de gele kaart wel degelijk getrokken werd. Het gaat dus om een vergeetachtigheid. Daardoor staat de officiële teller van Lucumi op vier gele kaarten, eentje minder dan het eigenlijke aantal.

De Pro League heeft de fout inmiddels bevestigd maar zegt dat het machteloos staat. Ondanks de bewijslast is het bondsregelement niet voorzien om een gele kaart op latere datum nog toe te voegen. Lucumi komt dus goed weg, al is het waarschijnlijk gewoon uitstel van executie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws