Engeland grijpt naast talentvolle voetballer: 'Ik kies voor mijn geboorteland'

Engeland grijpt naast talentvolle voetballer: 'Ik kies voor mijn geboorteland'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 12:00wo 24-02-2021 om 12:00

Jamal Musiala, de talentvolle middenvelder die dinsdagavond namens Bayern München scoorde in de Champions League, gaat interlands spelen voor Duitsland. Dat betekent dat de Engelse bond nul op rekest krijgt.

Na 22 jeugdinterlands voor vertegenwoordigende elftallen van Engeland, kiest het 17-jarige toptalent nu toch voor Duitsland. Dat maakt hij daags na de 4-1 zege van zijn Bayern op Lazio bekend in The Athletic. "Het is een goede beslissing om voor Duitsland te kiezen, het land waar ik geboren ben", laat hij optekenen. "Maar het was zeker niet makkelijk."

Musiala, die zegt naar zijn gevoel te hebben geluisterd, werd in Stuttgart geboren. Hij heeft een Nigeriaanse vader en Duitse moeder, maar hij verhuisde op zevenjarige leeftijd al naar Engeland. Daar woonde hij acht jaar en speelde hij in de jeugdopleidingen van Southampton en Chelsea, waarna hij in de zomer van 2019 naar Der Rekordmeister trok.

Bij Bayern ontwikkelde de jonge middenvelder zich en dit seizoen kwam hij al in zestien Bundesliga-wedstrijden en vier Champions League-duels in actie. Daarin vond hij al vier keer het net.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws