Martinez blikt terug: Alles ging vanzelf voor Courtois, tot Club Brugge

Martinez blikt terug: "Alles ging vanzelf voor Courtois, tot Club Brugge"

24-02-2021 11:00
3

Thibaut Courtois presteert de laatste maanden weer op absoluut topniveau. Toch had de doelman tijd nodig om te wennen aan de grootsheid van Real Madrid en de druk die daarbij komt kijken. Bondscoach Roberto Martinez blikt terug op de moeilijke periode van Courtois onder de lat.

Inmiddels wordt Courtois in Spanje naar waarde geschat. Lange tijd was het echter helemaal anders. Het dieptepunt was misschien wel de match tegen Club Brugge. De doelman incasseerde twee doelpunten en werd bij de rust vervangen omdat Courtois ziek was. Toch was het fluitconcert aan het adres van Courtois oorverdovend. Martinez zat toen op de eerste rij en herinnert het zich nog goed.

"Ik was bij die wedstrijd en zag geen gelukkige Thibaut", doet de bondscoach zijn relaas tegenover Het Laatste Nieuws. "Een paar weken later speelden we met de nationale ploeg tegen Rusland. Courtois heeft van die stage toen gebruik gemaakt om veel na te denken. Ik liet hem met rust, hield geen praatsessies, niks. Op die manier kon hij eens even alleen zijn met zichzelf. Tot dan had hij namelijk nog nooit echt moeten nadenken, alles in zijn carrière ging van zelf", vervolgt Martinez.

"Het probleem voor Courtois was dat hij net zijn droomclub had gevonden. Dan volgt er natuurlijk een ontlading, maar eigenlijk begint het dan pas. Daar is hij toen achter gekomen. Doelman zijn van Real Madrid is één van de moeilijkste jobs ter wereld. Dat kan even duren vooraleer het allemaal doordringt", besluit de bondscoach.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie