Radzinski: Ze hebben nu zeven huurlingen ofzo, dat is Anderlecht onwaardig

Radzinski: "Ze hebben nu zeven huurlingen ofzo, dat is Anderlecht onwaardig"

24-02-2021 08:15 Laatste update: 08:51
8

RSC Anderlecht is volgens Tomasz Radzinski niet meer te herkennen. De Canadees maakte begin jaren 2000 het mooie weer bij paars-wit, maar ook hij ziet nu met lede ogen aan hoe de financiële situatie van de club er niet rooskleurig uitziet.

Het transferbeleid is daar volgens Radzinski een duidelijk bewijs van. "Bij Anderlecht zijn er te veel huurlingen, ze haalden er in januari weer drie… Ze hebben nu zeven huurlingen ofzo. Als zo een speler een tijdje op de bank zit, denkt die toch ‘ik ben hier binnen een paar maanden’ weg. Anderlecht verandert om de haverklap van ploeg en dat is Anderlecht-onwaardig. Zo kan je geen kampioen spelen", vertelt de gewezen spits bij MIDMID.

Anderlecht heeft volgens Radzinski dan ook nog een lange weg af te leggen. "Dat dit nu vooral komt door het gebrek aan middelen? Dat kan, maar er is de afgelopen vijf tot tien jaar niet goed gewerkt. Hopelijk krijgt Kompany het krediet om twee à drie jaar verder te werken met de jonge gasten en dan kan het misschien in orde komen. Ik zie Anderlecht zeker niet eerder met Club Brugge wedijveren, maar RSCA moet dit project met de jonge gasten blijven volhouden."