Profvoetballers moeten niet hopen op vervroegde vaccinatie: Waar trek je de grens?

Profvoetballers moeten niet hopen op vervroegde vaccinatie: "Waar trek je de grens?"

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 07:45wo 24-02-2021 om 07:45

Laatste update: woensdag 24 februari 2021 om 08:08wo 24-02-2021 om 08:08

Stijn Stijnen opperde onlangs dat profvoetballers eerder moeten gevaccineerd worden, maar daar ziet het niet naar uit. Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce vaccinatie, geeft aan dat het maatschappelijk verantwoord moet zijn om topsporters voor te trekken.

"Ik snap ook wel de maatschappelijke voorbeeldfunctie van sporters, maar waar trek je de grens?", aldus Ramaekers Het Laatste Nieuws. "Want voor je het weet, belt ook de basketbalfederatie: wij willen ook zo snel mogelijk herbeginnen. Het aantal sporters moet heel restrictief zijn - anders praat je meteen over duizenden vaccins."

Komende zomer trekken de Rode Duivels naar het EK, idealiter zijn ook zij tegen dan reeds gevaccineerd. "Nogmaals: voor fase 2 zal dat zeker besproken en bekeken worden. Politiek gezien zijn ze nu niet prioritair. De globale strategie ligt voorlopig vast, maar we houden een open vizier en ik sluit niet uit dat bepaalde groepen om bepaalde redenen nog voorrang krijgen. Wat dan wel maatschappelijk te verantwoorden moet zijn", besluit Ramaekers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moeten topsporters sneller gevaccineerd worden?

Ja, dat vind ik wel te verantwoorden
25%
Nee, dat is niet aan de orde
75%
(88 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws