Kwakkelend Atlético laat zich 'thuis' in Boekarest verrassen door omhaal Giroud

Kwakkelend Atlético laat zich 'thuis' in Boekarest verrassen door omhaal Giroud

23-02-2021 22:54
1

Chelsea is onder Thomas Tuchel aan het opkrabbelen in de Premier League en ligt ook op koers voor de kwartfinales van de Champions League. Atlético Madrid daarentegen is het even helemaal kwijt en moest in Europees verband opnieuw een tik incasseren: Los Rojiblancos verloren 'thuis' Boekarest met 0-1 van The Blues, dankzij een omhaal van Olivier Giroud.

De wedstrijd moest verplaatst worden naar Roemenië, omdat reizigers uit het Verenigd Koninkrijk voorlopig Spanje niet in mogen. Primera División-koploper Atlético – dat in drie van de laatste vier competitieduels punten heeft laten liggen – betrok traditiegetrouw de verdedigende stellingen en ook Chelsea liet niet veel zien in de eerste helft. Timo Werner kreeg nog de grootste kans, maar stuitte vanuit een lastige hoek op Jan Oblak. Atlético kwam niet verder dan een door Edouard Mendy geschonken kans: Saúl Ñíguez slaagde er echter niet in om de Chelsea-sluitpost te passeren.

Chelsea drong na rust het meest aan, maar Atlético verdedigde met hand en tand en een 0-0 leek in de maak. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd dan toch opengebroken. De Fransman kreeg de bal per toeval voor zijn voeten en verraste Oblak met een spectaculaire omhaal. Dat deed hij in buitenspelpositie, maar de VAR constateerde na langdurig beraad dat de 'assist' van Atlético-verdediger Mario Hermoso kwam: tóch 0-1 voor Chelsea.

Atlético moest opeens in de aanval, maar wist zich geen raad met de nieuwe verhoudingen op het veld. De 0-2 was zelfs dichterbij dan de 1-1, maar Werner vond opnieuw Oblak op zijn weg. De wedstrijd werd – mede door de VAR-check na de goal van Giroud – met liefst zes minuten verlengd, maar de overwinning voor Chelsea kwam niet meer in gevaar.

De ploeg van Tuchel mag op woensdag 17 maart de klus klaren op het eigen Stamford Bridge. Voordat het zover is, speelt het onder meer de kraker tegen Liverpool. Atlético moet onder meer de cruciale stadsderby tegen achtervolger Real Madrid afwerken, voordat het in Londen aan mag treden.