Twee ex-Genk spelers verlengen contract bij Forge FC, Canadese Premier League

Twee ex-Genk spelers verlengen contract bij Forge FC, Canadese Premier League

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 22:38di 23-02-2021 om 22:38

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 22:45di 23-02-2021 om 22:45

In de Canadese Premier League spelen enkele jongens die nog in België actief waren. Zo hebben onder meer twee jeugdspelers van KRC Genk verlengden hun contract bij FC Forge. Centrale verdediger Daniel Krutzen en aanvallende middenvelder Paolo Sabak tekenden bij.

Daniël Krutzen is een Nederlandse centrale verdediger die zijn opleiding genoot bij KRC Genk. Krutzen geraakte echter niet tot bij het eerste elftal en verkaste dan naar Amerika, Great Danes. Een universitaire voetbalploeg vanuit Amerika gaf de Nederlander een kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Na enkele omzwervingen kwam Krutzen dan terecht in Canada bij Forge FC. Daar is hij incontournable, ondanks interesse vanuit Zweden verlengde Kroutzen toch zijn contract met twee jaar, dat meldt John Malinaro medewerker van de Canadese Premier League.

Ook Paolo Sabak, voormalig speler bij KRC Genk, tekende ook bij FC Forge. De jonge middenvelder schopte het wel tot de eerste ploeg van KRC Genk maar kwam maar vier keer in actie. Daarna trok hij richting Nederland, NEC, vooraleer in Canada bij FC Forge terecht te komen. 

De jonge middenvelder was belangrijk voor het creatieve spel van Forge in 2020, hij gaf meer passes onder druk (26.83 per 90 minuten) dan wie dan ook in de CPL, en hij stond aan de top van de competitie in lijn doorbreken en belangrijke passes, volgens Sportlogiq.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws