Joos over sensatie Lang: Als ik bondscoach was van Oranje nam ik hem mee

Joos over sensatie Lang: "Als ik bondscoach was van Oranje nam ik hem mee"

23-02-2021 22:33 Laatste update: 23:15
9

Club Brugge staat autoritair aan de leiding in de Belgische competitie. Ook in de Europa League en de Beker van België is de landskampioen nog actief, één van de sleutelfiguren dit seizoen is Noa Lang. Filip Joos sprak met onze Noorderburen over sensatie Lang.

Op de laatste dag van de zomermercato haalde Club Brugge Noa Lang binnen. De jonge aanvallende speler kwam over van Ajax FC op huurbasis met verplichte aankoopoptie. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert zullen maar wat blij zijn met die verplichte aankoopoptie want sinds de Nederlander hier in België is toegekomen is hij ontploft.

Met elf doelpunten en zeven assists in zijn eerste achttien wedstrijden kan Lang terugblikken op een geslaagde transfer. Als het aan Sporza-journalist Filip Joos ligt, gaat de buitenspeler van Club Brugge dit Europees Kampioenschap mee met het Nederlands Elftal. "Als ik bondscoach was nam ik hem mee met de 23 van Oranje. Ik snap waarom dat niet zo is, omdat jullie onze competitie niet hoog inschatten. En misschien hebben jullie daar ook wel gelijk in, maar de manier waarop hij hier is binnengekomen is echt wel straf",  liet Joos weten aan ESPN NL

Volgens Joos zou het wel eens kunnen dat Club niet echt lang zal kunnen genieten van hun goudhaantje. "Hij heeft echt de ideale omstandigheden gevonden en ik als liefhebber hoop dat we hem nog een jaar in Brugge zullen zien na dit seizoen. Maar ik twijfel er wel aan, want als je scout bent en je ziet dat niet dan heb je echt een probleem", verklaart Joos.