Ik vind niet dat we bij Charleroi plots veldverwarming moeten hebben

"Ik vind niet dat we bij Charleroi plots veldverwarming moeten hebben"

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 23:03di 23-02-2021 om 23:03

De wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Club Brugge werd vorige week afgelast omwille van het onbespeelbare veld. Het terrein lag te glad en was niet op tijd klaar voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Algemeen directeur van Charleroi én bondsvoorzitter Mehdi Bayat relativeert het probleem van de veldverwarming. 

Vorige week kreeg de Belgische competitie te maken met een enorm koudefront. Vele velden zagen af met dat weer en die koude, onder andere de terreinen van KV Oostende en Waasland-Beveren waren niet speelklaar geraakt. Dat ging gepaard met veel kritiek uit verschillende hoeken. De roep om de verplichting voor veldverwarming bij alle eersteklassers klonk weer luider.

Ook Sporting Charleroi kreeg zijn veld niet speelklaar maar volgens bondsvoorzitter en algemeen directeur van Charleroi moeten we dat probleem relativeren. "Ik ben voor ondergrondse veldverwarming, maar voor Charleroi is dat momenteel een te radicale oplossing. We hebben over drie jaar een nieuw stadion. Moeten we nu dan plots zo’n hele installatie betalen voor die tien à vijftien dagen dat het vriest of sneeuwt in België? Dat vind ik niet. In ons nieuwe stadion zal wel ondergrondse veldverwarming zijn. Voor 15 maart zal hier trouwens een nieuwe, hybride grasmat liggen. Dat is toch al iets", verklaarde Bayat aan Het Nieuwsblad.

Door dat de wedstrijd niet kon doorgaan kan Charleroi een boete krijgen, maar volgens Bayat staan de Carolo's sterk in hun schoenen. "Volgens mij zal Charleroi trouwens geen boete van 50 000 euro krijgen voor die uitgestelde wedstrijd tegen Club Brugge. De Pro League moet daarover beslissen, maar wij hebben een uitgebreid dossier dat aantoont dat we er alles aan hebben gedaan om de match toch te laten doorgaa", aldus Bayat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws