Raiola: 'Tien clubs kunnen Haaland betalen, vier daarvan spelen Premier League'

Raiola: 'Tien clubs kunnen Haaland betalen, vier daarvan spelen Premier League'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 22:07di 23-02-2021 om 22:07

Mino Raiola geeft hoog op van zijn cliënt Erling Braut Haaland. Volgens de invloedrijke zaakwaarnemer maakt slechts een select groepje clubs kans om de regerend Golden Boy-winnaar vast te leggen.

Haaland brak in 2019 door bij Red Bull Salzburg, verkaste begin 2020 naar Borussia Dortmund en blijft de voetbalwereld verbazen: zaterdag maakte hij in de Kohlenpott-derby tegen Schalke 04 zijn 42ste en 43ste (!) treffer in 43 wedstrijden namens BVB. "Hij wordt één van de sterren van het komende decennium", aldus Raiola in gesprek met de BBC. "Sterren als Messi, Ronaldo en Ibrahimovic komen op een leeftijd, waardoor we ons afvragen: hoe lang kunnen we nog van hen genieten? En dus kijkt iedereen naar de nieuwe generatie."

Eén van de exponenten van die nieuwe generatie is dus Haaland: de twintigjarige Noor ligt nog tot medio 2024 vast in Dortmund, maar zou in 2022 voor een afkoopsom van 'slechts' 75 miljoen euro op te halen zijn. "Er zijn maximaal tien clubs die het zich kunnen veroorloven om hem te halen. En vier daarvan spelen in de Premier League", stelt Raiola echter. "En ik kan me niet voorstellen dat iemand niet geïnteresseerd is. Er is toch ook niet één Formule 1-ploeg die Lewis Hamilton niet in zijn stal wil hebben?"

Bang voor tegenvallende transferinkomsten – als gevolg van de coronacrisis – is Raiola dan ook niet. "Ik denk niet dat het een met het ander samenhangt. Voor dit soort buitengewone spelers is er altijd plaats."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws