Als hij de controle over de kleedkamer kwijt is, moet hij voor zijn plek vrezen

"Als hij de controle over de kleedkamer kwijt is, moet hij voor zijn plek vrezen"

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 21:37di 23-02-2021 om 21:37

Sporting Charleroi kent een mindere periode momenteel, toch blijft algemeen directeur van Sporting Charleroi Mehdi Bayat positief. De Bondsvoorzitter is duidelijk over de ambities van zijn club en de positie van Karim Belhocine.

Sporting Charleroi staat momenteel op een elfde plaats, maar heeft nog een wedstrijd tegen Club Brugge te goed. Het zag er in het begin van het seizoen anders heel goed uit voor de Carolo's, Charleroi zette een mooie reeks neer en stond vast aan de leiding. Maar nu kennen de zebra's toch een mindere periode.

Mehdi Bayat - algemeen directeur - blijft strijdvaardig en behoudt dezelfde ambities van bij het begin van het seizoen. "Net zoals bijna elke club hebben we het sportief en financieel moeilijk dit seizoen. We moeten dringend punten pakken, want het is niet goed momenteel. Maar onze concurrenten doen het ook niet goed, behalve Club Brugge dan. Het is een bizar seizoen. Iedereen heeft ups en downs, ik heb er geen verklaring voor. Het rare is: we zijn misschien wel een van de minste ploegen in 2021, maar we staan maar enkele punten van een plek in Play off 1. Dat betekent dus vooral dat er een opportuniteit is om de top vier nog te halen. Die kans moeten we grijpen, want op dit moment is het seizoen een mislukking. Al maak ik de balans pas op het einde van het seizoen op. Voor mij is de top vier belangrijk, maar ik heb in het begin van deze week tegen mijn spelers gezegd dat zij daar niet aan moeten denken. Zij moeten zich concentreren op matchen proberen te winnen", verklaarde Bayat aan Het Nieuwsblad

Ook trainer Karim Belhocine staat niet ter discussie volgens Bayat. "De positie van Karim Belhocine is niet in gevaar. We zijn als club vooruitgegaan. De analyse die ik maakte, is dat wisselen van trainer vaak de problemen niet oplost. Als ik het gevoel heb dat hij de controle over de kleedkamer kwijt is, dat moet hij voor zijn plek vrezen. Op dit moment is dat niet aan de orde. Hij is overigens niet de enige die op dit moment in België kritiek krijgt. En we mogen niet vergeten dat hij ons vorig seizoen nog naar de derde plaats loodste. We konden zelfs nog tweede worden en wie weet Club Brugge bedreigen in de play offs als het seizoen was afgewerkt", aldus de algemeen directeur van Sporting Charleroi.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws