UPDATE: Penninckx in de tegenaanval, hoofdaandeelhouder vecht ontslag aan

UPDATE: Penninckx in de tegenaanval, hoofdaandeelhouder vecht ontslag aan

23-02-2021 21:26 Laatste update: 08-03-2021 17:25
1

KV Mechelen doet het dit seizoen voortreffelijk. Na een mindere eerste ronde maar een sterke remonte in de terugronde mogen de 'kakkers' zelf hopen op meer dan Play Off 2. In de bestuurskamer lijken veranderingen op til want eigenaar, Dieter Penninckx, is weggestemd uit het bestuur van de club, volgens Het Laatste Nieuws.

Dinsdagavond stond een Algemene vergadering gepland bij KV Mechelen. Daarin stond de positie van eigenaar Dieter Penninckx binnen de Raad van Bestuur in vraag. Penninckx stond al enige tijd onder vuur nadat de Mechelaar in een juridische en financiële storm belandde na het faillissement van zijn modegroep FNG. De eigenaar van KV Mechelen wordt in een gerechtelijk onderzoek verdacht van financiële fraude en werd zelfs gedurende een maand opgesloten in de gevangenis na het schenden van zijn voorwaarden.

De Algemene Vergadering stemde Penninckx dan ook weg als bestuurder, iets wat de club bijna een halfjaar geleden aankondigde te willen doen. Penninckx’ inspraak wordt zo nog meer ingeperkt, al voerde hij zijn bestuursmandaat de voorbije twee maanden al “tijdelijk” niet uit.
Het ontslaan van Penninckx als bestuurder is één ding, maar hij blijft wel eigenaar van KV Mechelen met 71,2% van de aandelen. De club werkt al maanden aan een oplossing - lees: een overname -, maar tot dusver is er nog geen witte rook, meldde Het Laatste Nieuws.

Update: Gazet van Antwerp laat weten Dieter Penninckx via aangetekend schrijven een ingebrekestelling naar de club en de bestuurders van KV Mechelen heeft gestuurd. In de brief staat dat zijn ontslag betwist en dat hij als hoofdaandeelhouder controle moeten kunnen uitoefenen op Mechelen.