KV Mechelen eigenaar is weggestemd uit bestuur van de club

KV Mechelen eigenaar is weggestemd uit bestuur van de club

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 21:26di 23-02-2021 om 21:26

KV Mechelen doet het dit seizoen voortreffelijk. Na een mindere eerste ronde maar een sterke remonte in de terugronde mogen de 'kakkers' zelf hopen op meer dan Play Off 2. In de bestuurskamer lijken veranderingen op til want eigenaar, Dieter Penninckx, is weggestemd uit het bestuur van de club, volgens Het Laatste Nieuws.

Dinsdagavond stond een Algemene vergadering gepland bij KV Mechelen. Daarin stond de positie van eigenaar Dieter Penninckx binnen de Raad van Bestuur in vraag. Penninckx stond al enige tijd onder vuur nadat de Mechelaar in een juridische en financiële storm belandde na het faillissement van zijn modegroep FNG. De eigenaar van KV Mechelen wordt in een gerechtelijk onderzoek verdacht van financiële fraude en werd zelfs gedurende een maand opgesloten in de gevangenis na het schenden van zijn voorwaarden.

De Algemene Vergadering stemde Penninckx dan ook weg als bestuurder, iets wat de club bijna een halfjaar geleden aankondigde te willen doen. Penninckx’ inspraak wordt zo nog meer ingeperkt, al voerde hij zijn bestuursmandaat de voorbije twee maanden al “tijdelijk” niet uit.
Het ontslaan van Penninckx als bestuurder is één ding, maar hij blijft wel eigenaar van KV Mechelen met 71,2% van de aandelen. De club werkt al maanden aan een oplossing - lees: een overname -, maar tot dusver is er nog geen witte rook, meldde Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws