Breaking news

KV Oostende nestelt zich stevig in top vier na winst tegen KV Mechelen

Avenatti over Antwerp: “Het is een sociale groep en dat helpt mij”

Avenatti over Antwerp: “Het is een sociale groep en dat helpt mij”

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 19:05di 23-02-2021 om 19:05

Royal Antwerp FC postte op haar twitteraccount het eerste interview met Felipe Avenatti sinds hij bij de club is. De spits heeft het onder andere over zijn integratie in de groep, zijn hartproblemen en zijn ambities. Avenatti lijkt zich alvast thuis te voelen bij The Great Old.

Avenatti verhuisde afgelopen transferperiode van Standard naar Antwerp en van die keuze lijkt de spits geen spijt te hebben. "Ik ben blij dat ik hier ben. Al waren de eerste weken wel intens", vertelt Avenatti over zijn eerste weken bij Antwerp. Zijn eerste indruk van de club was meteen goed en hij werd ook goed ontvangen in de groep. “Het is een sociale groep. Iedereen staat open voor een gesprek en het hoeft niet enkel over voetbal te gaan. Dat is zeer belangrijk voor iemand die ver van huis is zoals ik. Je voelt je niet alleen en dat geeft een goed gevoel.”

In 2017 kreeg Avenatti van de dokters te horen dat hij hartproblemen heeft en dat hakte er zwaar in bij de spits. "Ze zeiden me dat ik het veld niet meer op mocht. Als je hoort dat je niet meer mag doen wat je graag doet komt dat hard aan. Gelukkig kon ik rekenen op de steun van mijn vrouw.” Uiteindelijk is alles goed afgelopen en mocht Avenatti zich terug voetballer noemen. Hij geeft wel aan dat hij daardoor anders in het leven staat. “Ik ben de kleine dingen in het voetbal gaan appreciëren. Het is niet zomaar achter een bal lopen, het gaat om de hele ervaring. Het heeft mijn leven veranderd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws