Toen Hazard in Madrid toekwam, oogde hij plots een heel stuk ouder

"Toen Hazard in Madrid toekwam, oogde hij plots een heel stuk ouder"

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 18:48di 23-02-2021 om 18:48

Na anderhalf jaar Real Madrid kleeft er nog steeds een etiket met 'miskoop' op Eden Hazard. Een slordige 100 miljoen euro legde de Koninklijke op tafel bij Chelsea FC, maar onze landgenoot lag sinds de zomer van 2019 vooral in de lappenmand. Gus Poyet probeert een verklaring te zoeken.

Als oud-trainer in de Premier League kent de Uruguayaan Hazard maar al te goed. "Het doet me erg veel pijn in dit geval", reageert Poyet bij Marca op de belabberde prestaties van Hazard in het maagdelijk wit. Het had nochtans helemaal anders kunnen lopen, als de Rode Duivel een andere timing had gevolgd. "Het jaar waarin Cristiano Ronaldo vertrok, was het ideale moment om hem te vervangen. Toen had hij net een geweldig seizoen met Chelsea achter de rug."

Een overstap kwam er medio 2019 dan toch, al zag Poyet toen een andere speler. "Toen Hazard toekwam in Madrid, oogde hij plots een heel stuk ouder. Ik denk niet dat het aan de spelstijl ligt bij hem, noch aan zijn mentaliteit. Volgens mij is het eerder een fysiek euvel. Hij heeft de prijs betaald voor wat lichamelijk leed, dat hem niet in staat stelde om terug te keren in de beste omstandigheden", analyseert Poyet.

"Eén van mijn stokpaardjes als coach is dat ik spelers enkel opstel met nauwelijks tot geen excuses. Ik denk niet dat Hazard ooit in dat geval geweest is. Er scheelde altijd wel iets: hij zat aan 60 procent, de ploeg draaide niet goed ...", gaat de Uruguayaan verder. Verdoken kritiek op trainer Zinedine Zidane? Nee hoor. "De schuld ligt niet bij Zidane. De speler moet vooral op zichzelf bouwen om die situatie om te keren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws