Trossard en Brighton blinken negatief uit in opmerkelijke klassementen

Trossard en Brighton blinken negatief uit in opmerkelijke klassementen

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 18:36di 23-02-2021 om 18:36

Leandro Trossard en zijn club, Brighton & Hove Albion, beleven een moeilijk seizoen. Zo staan ze slechts vier punten boven een degradatieplaats. Ook afgelopen weekend kwamen ze niet verder dan een 1-2 nederlaag tegen Crystal Palace, waar Christian Benteke redder van dienst was. Afgaand op enkele statistieken wordt duidelijk waarom Trossard en Brighton onderaan het klassement bengelen.

Het grootste pijnpunt bij Brighton is dat ze zeer moeilijk scoren, zo meldt Het Laatste Nieuws. Trossard kan ervan meespreken. Zo trof de Rode Duivel dit seizoen al maar liefst vier keer het doelhout. In dat klassement moet Trossard enkel Son en Watkins laten voorgaan. Hun teller staat op vijf. Brighton als team trof dit seizoen negen keer het doelhout. Dit is niet overdreven veel, maar in de strijd om het behoud is elk doelpunt belangrijk.

Het is nochtans niet zo dat Trossard en co geen kansen creëren, integendeel. Brighton trapte tegen Crystal Palace maar liefst 24 keer op doel. Als we gaan kijken over het hele seizoen, dan staat Brighton zelfs op de vierde plaats wat betreft het aantal schoten op doel. In totaal was Brighton goed voor 333 schoten. Daarvan belandden er amper 94 tussen de palen. Qua efficiëntie is er duidelijk ook nog werk aan de winkel, want procentueel gezien levert slechts 8% van hun schoten binnen het kader ook een doelpunt op.

Als Trossard en Brighton hun verblijf in de Premier League willen verlengen zal de efficiëntie omhoog moeten. Nu staan ze nog wel op een ‘veilige’ 16e plaats, maar ze tellen maar vier punten meer dan Fulham die op de eerste degradatieplaats staan. Komend weekend staat er een levensbelangrijk duel in de strijd om het behoud op het programma. Op zaterdag trekt Brighton naar de nummer 19 in het klassement en dat is West Brom. Trossard weet dus wat hem te doen staat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws